Пенсионер плати откуп за любимия си петел

08:56, 10 фев 20 / Общество 25 1751 Topnovini

Пенсионер от Котел бе принуден на плати 25 лева откуп на крадци, за да му върнат любимия петел. Историята предизвика буря от коментари в социалните мрежи, а много хора се отзоваха и са готови да платят откупа на възрастния мъж, съобщи bTV.

Той е на 92 години и живее сам. Синът му загива при катастрофа на 28 години, а по-късно губи и съпругата си. Твърди, че преди дни, когато излиза до магазина да купи храна, петелът изчезва, а след това му поискали откуп за него. 

Коста Каранашев - кмет на Котел, обясни, че дядо Петър е добре познат в града – един възрастен добър човек. "Имало е инцидент с тази птица, но точно какво се е случило, не мога да кажа. Има и друга версия – че всъщност петелът е избягал и той е дал пари на хора, които са му помогнали да го хване. Дал е парите като награда, че са му помогнали да го върне от съседен близък двор. Предстои да се изясни каква е била ситуацията, полицията работи по случая", обясни кметът. 

Дядо Петър разказа, че бил излязъл из града. Чужди хора дошли и отворили пътната врата, а петелът, който се разхождал свободен, излязъл от двора. Тръгнал по улицата и след това се скрил в буренаци на 100 м от къщата. Трима души дошли при възрастния мъж и му предложили да го намерят и да го върнат. На другия ден го донесли на дядо Петър, но поискали пари.

Възрастният мъж е обиран и друг път, вземали са му пари и вещи от дома.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи