Трупове и части на прасета бяха открити в дере край село Гавраилово

21:34, 10 авг 19 / Общество 25 1321 Topnovini
1

Чували с разложени животински останки бяха открити близо до сливенското село Гавраилово. Според местните хора това са отпадъци oт масовото клане на прасета заради мерките на държавата срещу африканската чума.

В гората над сливеснкото село Гарваилово няма как да се стигне случайно, защото е на около два км след знак за затворен път. Оттам надолу по склона има десетки чували с животински отпадъци. Заради високите температури миризмата е непоносима, съобщава bTV.

Пътят между сливенските села Гавраилово и Бяла е затворен от години и рядко минават коли. До зловещата находка стигаме, след като местни хора подават сигнал до протестиращите край Крушаре. От мястото подаваме сигнал на тел. 112. Оказва се, че в Гавраилово знаят за опасното сметище.

„Оттам едно момче се върна и каза - нямате представа каква смрад е нагоре. Чумата по прасетата я няма, но чумата ще дойде оттам. Как няма да е опасно, дано не слиза в селото”, коментира Здравка Костова, жител на село Гавраилово.

Жената разказва, че там са изхвърлени отпадъците от закланите прасета след заповедта за доброволно клане на домашни животни. "След като запичнаха да колят, преди това винаги е било чисто нагоре. Колят и хвърлят с торбите вътрешности, да", добави Здравка.

"Мирише. Днес минавам от Сливен за Гавраилово и миришеше,точно там някъде", сподели Марин Маринов, жител на Гавраилово.

Полицаите идват половин час след сигнала. Водим ги на място. По спешност бе повикан и ветеринарен екип от областната дирекция по храните. Тепърва предстоят огледи на място и районът ще бъде отцепен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани