Нов случай на африканска чума е регистриран в силистренското село Осен

15:01, 08 авг 19 25 1465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов случай на африканска чума по свинете е регистриран при диво прасе в силистренското село Осен. Това стана ясно на състоялото се днес в Областната администрация в Силистра заседание на Областната епизоотична комисия, съобщи БТА.

Продължава евтанизирането на свине в Силистренска област заради африканската чума на свинете в района. По данни на Областната дирекция по безопасност на храните в Силистра до петък на територията на свинекомплекса в с. Попина трябва да приключат всички дейности заради установената там африканска чума по свинете. Евтанизирани са и са загробени 22 095 прасета. Ще бъде загробен и фуражът, специализирана фирма ще унищожи лекарства в комплекса. Предстои дезинфекция.

В свинекомплекса в с. Ветрен са евтанизирани 3 907 свине. Остава да бъдат евтанзирани още около 4000 животни. Очаква се дейностите да приключат до неделя.

В двайсет километровата зона в общините Силистра, Ситово и Главиница предстои евтанизиране на нерегистрираните прасета. В така наречения "заден двор" са останали за доброволно евтанизиране 151 прасета. В екарисаж са изпратени и 300 килограма конфискувани хранителни продукти от животински произход.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама