Прокуратурата в Сливен разпореди проверка на белодробната болница

16:40, 15 яну 19 25 944 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура - Сливен се самосезира по журналистически материали, според които бившата белодробна болница в града, която е и паметник на културата, се разграбва. Това съобщиха от Прокуратурата.

По случая е разпоредена проверка, тъй като в материалите се съдържат данни за извършено престъпление от общ характер. Тя ще установи статута и състоянието на сградата, застрашена ли е от самосрутване, полага ли собственика дължимите по закон грижи за сградата, осъществява ли се контрол, застрашава ли сградата живота и здравето на преминаващите граждани, охранява ли се.

Извършването на проверката е възложено на служители от ОД на МВР - Сливен, Община Сливен и РО на ДНСК в града. Тя трябва да бъде приключена в срок от 30 дни. След доклад за резултатите, наблюдаващият прокурор ще предприеме последващи действия. 

Сградата е собственост на търговско дружество с принципал министъра на здравеопазването, съобщи областният управител на Сливен Чавдар Божурски. Дружеството е в ликвидация от 2010 година, която не е приключила до днес. От областната и общинската администрация търсят решение за проблема, като променят ПУП на основната сграда и я обособят като самостоятелен имот. Сградата се намира на терен от 28 декара, върху който има и други изоставени постройки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама