Преглеждат безплатно за ХИВ в Сливен

09:00, 23 ное 18 / Общество Сподели в: 25 487 Topnovini Автор: Topnovini
1

С безплатни изследвания за ХИВ и хепатит в града ще бъде отбелязан Световният ден за борба със СПИН, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Изследванията ще се състоят на 23 ноември от 12.30 часа до 14.30 часа на бул. „Цар Освободител” до банката. Там експерти и медицински специалисти от Регионална здравна инспекция-Сливен ще извършват безплатно и анонимно консултиране и изследване на граждани за ХИВ/СПИН с мобилен кабинет и ще се предоставят здравнообразователни материали и презервативи на граждани.

От 26 до 30 ноември в Дните на отворените врати гражданите могат да направят проверка на ХИВ статуса си и да получат безплатно консултиране и изследване в лаборатория на РЗИ - Сливен от 09.00 часа до 12.00 часа и от 13.00 часа до 15.00 часа.

Кампаниите целят насърчаване и обединяване на усилията на различни институции и организации за разширяване на обхвата на тестване, повишаване осведомеността на хората, относно предимството на изследването за ХИВ и хепатити, ранно откриване на заразените и своевременното им насочване за лечение.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани