Разкриха две нелегални дестилерии в община Нова Загора

17:10, 08 ное 18 25 2028 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители от Митница Бургас откриха две нелегални дестилерии. При друга проверка е иззет регистриран „казан" с 221,5 литра етилов алкохол без обезпечен или платен акциз.

На 6 ноември митническите служители извършват проверка в частен имот на територията на селище в община Нова Загора по сигнал за нерегламенитрано производство на акцизни стоки. При проверката в обекта са открити в работен режим две съоръжения за изваряване на етилов алкохол с обем от 150 и 250 литра -заредени с ферментирал материал и със запалени огнища.

Установено е, че обектът няма валидно удостоверение за регистрация на специализиран малък обект за дестилиране /СМОД/ от Митница Бургас в съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Дестилационните съоръжения са иззети, на собственика ще бъде съставен акт за установено административно нарушение.

Още един нелегален „казан" с две изградени съоръжения за изваряване на етилов алкохол в работещ режим е открит от митническите служители при проверка в стопанска постройка на територията на община Нова Загора на 1 ноември Обектът не е регистриран по ЗАДС. Процесът на дестилиране е прекратен и съоръженията с вместимост също от 150 и 250 литра са иззети с опис.

При друга проверка на 1 ноември в регистриран и работещ СМОД, в промишлена зона край селище на територията на община Айтос, митническите служители откриват два бидона съдържащи общо 221,5 литра етилов алкохол с характеристики на ракия, за които собственикът на „казана" не е представил никакви документи за платен или обезпечен акциз по ЗАДС. Алкохолът е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама