Откриха мухлясал кашкавал в няколко сливенски градини и училища

13:00, 30 окт 18 / Общество Сподели в: 25 382 Topnovini Автор: Topnovini
1

Мухлясал кашкавал е бил раздаван в няколко сливенски училища по програмата „Училищно мляко.“ Директорите на две учебни заведения в града потвърдиха, че това е станало миналата седмица, с първата пратка, произведена в Хасково от "Млечни продукти Тракия" и доставена от ямболската фирма „Кардинал“. По случая Районна прокуратура Сливен се е самосезирала и е разпоредила проверка от РЗИ и БАБХ. Те трябва в срок до един месец от днес да установят, каква е причината за доставката на некачествените продукти, предаде БНР.

Директорът на основно училище „Васил Левски“ Николай Кадирев обяви, че не е искал хасковската фирма да доставя храни по програмата „Училищно мляко“, защото не е подписвал декларация за избор на доставчик.

"Едно нещо, което е факт няма как да се скрие. Ние сме първите, които трябва да реагираме и редно да реагираме и редно да избираме доставчиците си. Най-хубаво е да има много доставчици и да си сменяш продукта, ако не ти харесва."

Директорът на осмо основно училище Галя Илиева коментира, че са и доставени само четири пакетчета от мухлясалия продукт.

"Надявам се това да бъде инцидентно само. Ние само заявяваме желание за участие в програмата. Договор не съм подписвала нито с доставчика, нито пък с фирмата, която ни ги разнася."

От образователния инспекторат обясниха, че от тази година директорите на градските училища и детски градини нямат право сами да си избират доставчика програмата. Този избор се прави от Държавен фонд „Земеделие“.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани