Откриха мухлясал кашкавал в няколко сливенски градини и училища

13:00, 30 окт 18 25 1534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мухлясал кашкавал е бил раздаван в няколко сливенски училища по програмата „Училищно мляко.“ Директорите на две учебни заведения в града потвърдиха, че това е станало миналата седмица, с първата пратка, произведена в Хасково от "Млечни продукти Тракия" и доставена от ямболската фирма „Кардинал“. По случая Районна прокуратура Сливен се е самосезирала и е разпоредила проверка от РЗИ и БАБХ. Те трябва в срок до един месец от днес да установят, каква е причината за доставката на некачествените продукти, предаде БНР.

Директорът на основно училище „Васил Левски“ Николай Кадирев обяви, че не е искал хасковската фирма да доставя храни по програмата „Училищно мляко“, защото не е подписвал декларация за избор на доставчик.

"Едно нещо, което е факт няма как да се скрие. Ние сме първите, които трябва да реагираме и редно да реагираме и редно да избираме доставчиците си. Най-хубаво е да има много доставчици и да си сменяш продукта, ако не ти харесва."

Директорът на осмо основно училище Галя Илиева коментира, че са и доставени само четири пакетчета от мухлясалия продукт.

"Надявам се това да бъде инцидентно само. Ние само заявяваме желание за участие в програмата. Договор не съм подписвала нито с доставчика, нито пък с фирмата, която ни ги разнася."

От образователния инспекторат обясниха, че от тази година директорите на градските училища и детски градини нямат право сами да си избират доставчика програмата. Този избор се прави от Държавен фонд „Земеделие“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама