Девет роми са в ареста след нападението над полицаи в Сливен

13:35, 19 окт 18 25 1682 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Девет души са били задържани след сблъсък между роми и полицаи в Сливен, съобщи директорът на ОД на МВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков. Четирима полицаи са пострадали, като трима от тях са прегледани и изписани за домашно лечение. Един е настанен в болница, като сътоянието му е стабилно, но е под лекарско наблюдение. Той има нараняване в областта на главата.

По думите на Величков, ситуацията е спокойна и не се налага засилено полицейско присъствие в квартала. На въпрос чести ли са подобни посегателства над длъжностни лица, Величков отговори, че има такива случаи и даде пример с инцидент преди година.

Инцидентът е станал на 18 октомври, около 22.15 часа, след сигнал за силна музика в ромския квартал "Надежда". Два полицейски екипа са се отзовали на сигнала, като на мястото е имало шумна компания от десетина души в нетрезво състояние. Въпреки предупреждението, те са отказали да намалят музиката, реагирали са агресивно. При опит да задържат двама от тях, към полицаите се отправила група от роми, които са заплашвали и обиждали служителите на реда. Замеряли са ги с камъни, бутилки, тухли и чинии. Повикано е било подкрепление от още четири автомобила на полицията.

Тази сутрин е проведена полицейска операция по задържане на участниците в сбиването.

Задържаните са криминално проявени основно за кражби, а един от тях - за посегателство над длъжностно лице. Образувано е досъдебно производство, уведомена е Районната прокуратура в Сливен, предстои да бъдат повдигнати обвинения и евентуално вземане на мерки за неотклонение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама