Увеличава се разкриваемостта на престъпленията в Сливенско

17:35, 31 авг 18 25 1033 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Увеличава се разкриваемостта на престъпленията в Сливенска област.

„Регистрира се увеличение при разкритите престъпления, свързани с незаконната търговия с тютюневи изделия, престъпленията срещу собствеността, общоопасните престъпления и пътната безопасност.

Резултатите по противодействие на наркоразпространението остават все така високи”, коментира старши комисар Димитър Величков директор на ОДМВР-Сливен. Той изрази задоволство по отношение постигнатите резултати в  работата на дирекцията през изминалия месец и от началото на годината.

От началото на годината в ОД на МВР-Сливен са регистрирани общо 1556 престъпления със 118 по-малко от регистрираните за същия период на миналата година. Разкриваемостта е 55,5%.

Наблюдава се спад с 13,4% при престъпленията против собствеността, 15% при грабежите, 11,3% при кражбите и с 37% при измамите. Установени са 188 водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества.

От началото на годината са образувани 129 досъдебни производства, свързани с притежание, разпространение и производство на наркотици. Регистрирани са 78 заявителски материала за притежание и разпространение на акцизни стоки без бандерол, като са иззети 286 000 къса цигари и 388 килограма тютюн, за което са образувани 15 бързи и 10 досъдебни производства, съставени са 30 акта по Закона за акцизите и данъчните складове.

През месец август са проведени 23 срещи на мобилните групи с кметове в малките населени места. Като основно искане от страна на населението в тези райони е изграждането на видеонаблюдение за подобряване средата на сигурност. 

Засилено полицейско присъствие и работа с местната власт в малките населени места по опазване на селскостопанската продукция е основното в работата на РУ-Сливен за изминалия месец. Разкрити са кражби на продукция от град Кермен и селата Злати войвода и Крушаре- 384 кг. орех, 110 кг. бадеми, 47 кг. пъпеши.

Проведени са срещи с кметове и собственици на лозови масиви на територията на РУ-Сливен по опазване на насажденията и реколтата. От тази вечер започва специализирана операция с участието на Зонално жандармерийско поделение-Бургас на територията на селата в община Сливен по противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на селскостопанската продукция и нощната тишина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама