Мобилни лекарски кабинети започват работа в труднодостъпни райони в Сливенска област

10:50, 01 сеп 18 25 1124 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шест мобилни лекарски кабинета са предоставени от Министерство на здравеопазването на Сливенска област за населението в труднодостъпните и отдалечени райони. Прегледите ще се извършват в рамките на два месеца, съобщи пред БНР, директорът на Районната здравна инспекция д-р Петя Балулова.

През септември предстои да бъда сключени договорите с болниците, които ще извършват изследванията.

Най-малко 500 души се очаква да преминат през мобилните лекарски кабинети за профилактични прегледи, каза д-р Балулова. В тях ще се извършват мамографски, акушеро-гинекологични, педиатрични и флуорографски прегледи, както и задължителни имунизации на деца: "По отношение на населените места, в които ще се провеждат тези профилактични прегледи и имунизации тази година, следва да се предвидят с оглед на наличие на здравно неосигурени лица от ромски произход и лица със затруднен достъп до лечебни заведения".

Прегледите ще бъдат предхождани от беседи, срещи и информационни кампании за значението на профилактиката, имунизациите, храненето и отглеждането на малките деца, начините за предпазване от най-разпространените инфекциозни и хронични незаразни болести.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама