Марихуана и незаконно оръжие иззеха при спецакция в Сливен

16:00, 10 авг 18 25 1338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализирана полицейска операция срещу производството и разпространение на наркотични вещества е проведена на територията на Сливен, под ръководството на окръжната прокуратура. В хода й служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ са задържали 45-годишен жител на областния град.

При проведените процесуално-следствени действия в дома му полицейските служители са намерили плик, съдържащ суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана, незаконно притежаван пистолет „Макаров“ със заличени номера и боеприпаси, други предмети и вещи. Задържаният е с криминални регистрации в полицията и осъждан за причиняване на телесна повреда, хулиганство, кражба и други.

На булевард „Илинденско въстание“ в града бил спрян за проверка лек автомобил, в който пътувал 44-годишен с криминални регистрации в полицията за измами и кражба. Полицейските служители открили у него наркотични вещества - канабис.

По случаите са образувани две досъдебни производства.  След изтичане на полицейските мерки за задържане, с прокурорско постановление мерките им са удължени до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянното им задържане.

Работата по случаите продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама