Коледни картички на децата от Силистра тръгват по света

15:35, 06 дек 22 25 1561 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

За поредна година коледни картички, ръчно изработени от децата на Силистра, ще тръгнат по света със своите послания.

По традиция в чест на Рождество Христово децата от силистренските детски градини изработват коледни картички. С много вълнение и талант и тази година в инициативата се включиха детските градини „Добруджа“, „Роза“, „Радост“ - с. Йорданово, „Детелина“ - с. Професор Иширково и с. Брадвари.

Посланията за здраве, благополучие и добруване ще тръгнат с пожелания от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов към представители на местната и държавна власт, бизнеса, културни институции, към всички приятели на града от близо и далеч, съобщават от общината, цитирани от БТА.

В ход е и друга общинска инициатива за изработване на коледни картички с оригинално послание. Тя е под наслов „Вълшебна Коледа“ и е в партньорство с Ученическия парламент в града. 

Картичките могат да бъдат изработени от индивидуални или групови участници. Ще бъдат дарени от членовете на Ученическия парламент на деца и възрастни в неравностойно положение. За целта в главното фоайе на общината е поставена специална коледна кутия. Крайният срок за предаването на картичките е 20 декември.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама