В Силистра отбелязаха Международния ден на ромите

10:00, 09 апр 21 / Общество 25 1660 Шрифт:

В Силистренско отбелязаха Международния ден на ромите. Към Община Силистра е създаден Общински съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси, който е консултативен и координиращ орган.

Разработен е План за действие на Община Силистра за подкрепа на интеграционните политики, който е приет и утвърден с решение на Общински съвет и е в съответствие с Националната стратегия за интегриране на ромите. Общинското ръководство в своята работа винаги се е водило от принципа на равнопоставеност на българските граждани, независимо от тяхната етническа принадлежност, съобщиха от общината.

Всяка година кметството на с. Бабук и Народното читалище „Дочо Михайлов - 1906“ в селото, със съдействието на Община Силистра и Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси, организират пролетно тържество, посветено на приятелството и толерантността. С проявата се отбелязва Меджународният ден на ромите, информира „Кворум Силистра“.

Община Силистра, кметът д-р Юлиян Найденов и Общинският съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси с председател Мария Недялкова – заместник-кмет на Силистра, са отправили поздрави по случай празника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама