Медици искат агресорите да полагат обществено полезен труд в спешните отделения

15:44, 29 юни 20 25 1952 Шрифт:
Редактор:

Лекарите от спешното отделение в Силистра, които подадоха колективна оставка заради пореден случай на агресия срещу техен колега и последвалите обиди в социалните мрежи, ще отработят предизвестието си.

Лекарите вече са депозирали оставките си, но ще са на работа още 15 дни в рамките на предизвестията си, за да изпълнят лекарския си дълг, съобщава БГНЕС.

„Всички тези хора са изключително отговорни и те не могат да си позволят да оставят областта без истинска спешна помощ”, заяви директорът на МБАЛ Силистра д-р Даниела Костадинова.

„Утре, друг ден ние ще си подадем оставките, това не е проблем. Въпросът е какво ще правят след това истинските спешни състояния. Къде ще идат”, запита д-р Бейти Насуф.

От болницата в Силистра казват, че ще направят всичко възможно, за да задържат младите специалисти, тъй като без тях цялата област може да остане без Спешна помощ.

„Ако няма някаква промяна – законова или на отношението на хората спрямо нас, ние ще трябва да напуснем отделението”, каза и д-р Пламен Петков.

Лекари от Силистра готвят колективна оставка заради насилие над техен колега

„Знам, че има много хора, които ни подкрепят, но те не са толкова активни, колкото хейтърите в социалните мрежи. Апелирам тези хора да изразят, по начин, който сметнат за необходимо подкрепата си за тези млади хора, за да им върнат тяхната подкрепа и вяра, че има смисъл да останат в България и Силистра”, призова директорът на лечебното заведение.

Лекарите ще настояват за законови промени по отношение на хората, проявили агресия срещу медици. Предложението им е те да полагат обществено полезен труд в спешните отделения на болниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама