Разследват убийство на осеммесечно бебе и опит за убийство на седемгодишно момче

18:05, 28 май 19 / Крими 25 1235 Topnovini
1

Окръжната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за убийство на 8-месечно бебе и опит за убийство на 7-годишно момче, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

На 25 май привечер е получен сигнал за паднали жена и вероятно едно дете във водите на река Дунав в района на стоянката за лодки зад ресторант „Дунав“. Случаен минувач, който разхождал кучето си в Дунавския парк, помогнал да бъде спасено от удавяне 7-годишно момче, син на 31-годишната Айшегюл. Мъжът забелязал момчето във водата, след като чул виковете на деца. Оказало се впоследствие, че жената била с двете си деца.

Мъж спаси 7-годишно дете от удавяне в Дунав

До момента телата на 31-годишната майка и осеммесечното ѝ момиченце обаче все още не са открити. Спасеното дете е било настанено в болницата веднага след инцидента. Няма опасност за живота му.

Семейството живеело в Германия, но наскоро се завърнало и в силистренското село Правда, откъдето са, за да изкарат акт за раждане на роденото в чужбина момиченце. По данни на съпруга на 31-годишната жена в деня на инцидента тя му е писала няколко съобщения със странен текст.
 
Разследващите са иззели запис от камера в района на произшествието, на който се виждат майката и двете й деца. Веднага след като 7-годишният й син е бутнат в река Дунав, Айшегюл е скочила с бебето си.
 
Действия по разследването продължават под надзора на Окръжната прокуратура в Силистра.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани