Бивш шеф на антимафиотите стана зам. областен управител на Силистра

15:30, 12 окт 18 25 1277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Илиян Великов е новият втори зам. областен управител на Силистренска област. Днес областният управител Ивелин Статев оповести пред служителите на администрацията и медиите заповедта на министър-председателя Бойко Борисов за назначаването на Великов на поста.

Негов ресор ще е координацията между институциите, включително и с органите за местно самоуправление. Ресорът на другият зам. областен управител Стоян Бонев е регионално развитие и хуманитарни дейности.

Илиян Великов е на 52 години и е дългогодишен служител в системата на МВР. Заемал е различни ръководни длъжности в силистренската Областна дирекция на полицията. Има завършени две магистратури в Русенския университет „Ангел Кънчев“ – специалности „Промишлен дизайн“ и „Селскостопанска техника“.

Последно е бил шеф на антимафиотите в крайдунавския град. Преди две години Великов беше нападнат от 30-годишен мъж с нож, непосредствено до сградата на полицейската дирекция. 

При встъпването си в длъжност новият зам. областен представител беше поздравен от общинското и от областното ръководства на ГЕРБ. Областният управител Ивелин Статев обяви, че на 31 октомври Областна администрация Силистра е домакин на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район, за което е изготвен дневен ред, включващ материали от министерства, както и отнасящи се до въпроси в 5 административни области Силистра, Русе, Разград, Велико Търново и Габрово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама