Майки в Силистра излизат на протест

12:40, 10 окт 18 / Общество 25 265 Topnovini
1

Силистренските майки на деца с увреждания ще се съберат в 17.30 часа днес (10 октомври) пред сградата на Областната управа. По същото време в София пред Министерския съвет ще започне поредният протест от „Системата ни убива“. След като не бяха направени исканите от родителите на деца с увреждания реформи, майките заявиха, че вече настояват за оставката на цялото правителство и искат лична отговорност от премиера Бойко Борисов.

Въпреки подписаната вчера "Пътна карта" със срокове за приемането на новите закони за личната помощ и за хората с увреждания, активистите на движението "Системата ни убива" декларираха, че протестът продължава до приемането им от парламента.

На 17 октомври се очаква правителството да одобри и внесе в парламента оспорвания до момента Закон за хората с увреждания. От януари догодина хората с увреждания ще получават финансова помощ, обвързана с линията на бедност, вместо интеграционни добавки. От април ще започне изготвянето на комплексни индивидуални оценки на потребностите. От септември пък част от хората с увреждания ще имат право на лична помощ до 168 часа на месец.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани