Майки в Силистра излизат на протест

12:40, 10 окт 18 25 1122 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Силистренските майки на деца с увреждания ще се съберат в 17.30 часа днес (10 октомври) пред сградата на Областната управа. По същото време в София пред Министерския съвет ще започне поредният протест от „Системата ни убива“. След като не бяха направени исканите от родителите на деца с увреждания реформи, майките заявиха, че вече настояват за оставката на цялото правителство и искат лична отговорност от премиера Бойко Борисов.

Въпреки подписаната вчера "Пътна карта" със срокове за приемането на новите закони за личната помощ и за хората с увреждания, активистите на движението "Системата ни убива" декларираха, че протестът продължава до приемането им от парламента.

На 17 октомври се очаква правителството да одобри и внесе в парламента оспорвания до момента Закон за хората с увреждания. От януари догодина хората с увреждания ще получават финансова помощ, обвързана с линията на бедност, вместо интеграционни добавки. От април ще започне изготвянето на комплексни индивидуални оценки на потребностите. От септември пък част от хората с увреждания ще имат право на лична помощ до 168 часа на месец.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама