Краеведски портал на знанието готвят в Силистра

17:00, 30 сеп 18 / Общество 25 437 Topnovini
1

Библиотеката в Силистра стартира пореден иновативен проект - „Е-портал на паметта и знанието - маршрути на историческата памет, живото културно наследство и европейските знания”.

Ще бъде събрана краеведска информация за паметниците и фестивалите в Община Силистра. Целта е създаването на иновативен краеведски туристически маршрут за историческата памет и живото културно наследство в Общината, който да подпомогне развитието на регионалния туризъм. 

В рамките на проекта до края на октомври ще бъде отпечатан каталог на паметниците и фестивалите в Община Силистра, а на сайта на библиотеката ще бъде публикувано краеведско дигитално мултимедийно издание. Дейностите се извършват с безвъзмезден труд от екипа на Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра и партньорите от читалищата "Светлина-1906” в с. Смилец и "Иван Вазов -1941" в с. Срацимир. Проектът се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот” в изпълнение на договор с Министерството на културата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани