Шумен и още 4 населени места са без вода заради ремонт

12:59, 13 авг 20 25 2657 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Шумен, Велики Преслав и още 3 населени места са без вода. Причината е ремонт на основен водопровод. Той е на 40 години и авариите по него не са рядкост. 10 екипа на ВиК-Шумен отстраняват течове по тръбата от язовир "Тича". 

През януари, отново заради планов ремонт, Шумен беше 3 дни без вода. Спирания,  но само за ден, имаше и в следващите месеци.

Заради ремонта днес водоподаването към Търговище също е спряно, тъй като двата областни града ползват един и също водоизточник.

„Правим ежеседмични обходи по трасето, следим състоянието му и когато преценим, че има опасност от аварийно спиране – гледаме да вземем мерки предварително. Работим по 3 точки по трасето, Търговище също ни помагат по още 3 точки. Към този момент плановите ремонти вървят по план – нямаме забавяне. Ако всичко е наред, гражданите на Шумен утре сутрин рано ще имат вода”, обясни пред Нова телевизия инж. Тодор Стоев от ВиК – Шумен.

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:14, 07 фев 24

Трябва да има почасова информация за аварията на ВИК шумен.Потребителите го заслужават.Плащаме най-скъпата вода .А информацията е остаряла.Уж щяха да я пускат водата на обяд,сега излезе,че ще я пуснат утре сутрин.Да видим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама