Шумен гласува (Обновена)

23:32, 27 окт 19 25 2722 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изборният ден в Шумен приключи с 41,65% избирателна активност, като до урните са отишли 33 759 души от общо 81 000 души, съобщи Нова телевизия. Избирателната активност към 17.30 часа бе 37,11%. 

Близо 400 души кандидатстваха за позиции в местната власт. Кандидатите за кмет бяха 13.

Изборният ден протече без сериозни нарушения. В РИК е подадена една жалба, свързана с материал в новинарски сайт и три сигнала за разкриване на тайната на вота. Около 400 полицаи охраняват секциите в областта.

"Гласувах за един проспериращ и развиващ се Шумен за един европейски Шумен с развита икономика, достойни заплати и инфраструктура, както за града така и за селата", коментира кандидатът за кмет на Шумен от ГЕРБ Любомир Христов.

Артур Алтунян, кандидат за кмет от „Демократична България – Обединение“ заяви: "Гласувах с огромното желание да създадем среда за малките и Терминал 2 да спре да бъде алтернатива. Надявам се никога да не изпитат унижението, които нашите родители са изпитали 45 години  и това, което ние изпитваме 30 години. Слънчев ден е мъглата над Шумен се вдигна, аз съм оптимист. Аз благодаря на кандидатите за съветници с малки изключения до края запасиха добрия тон. Нямах голям опит в кампаниите и искрено се надявах да протече така, както протече. Надявам се работата в Общинския съвет и тези, които бъдат избрани, да бъде ползотворна, да бъдат разумни, да бъдат полезни".

Кандидатът на БСП Венцислав Венков коментира, че след изборите всички кандидати трябва да си обещаят, че заедно ще работят с всички сили да сбъднат поне половината на онова, което са обещали по време на кампанията.

Издигнатият от ПП „Български социалдемократи“ Красимир Костов посочи, че е гласувал за шуменци - за проекти, с които животът им ще се подобри по-бързо.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама