Фондация „Нашите недоносени деца” дари кувьоз на неонатологията в Шумен

19:27, 25 окт 19 / Общество 25 1818 Topnovini
1

Шуменското отделение по неонатология в многопрофилната болница получи дарение нов кувьоз. Модерната медицинска апаратура, в която се отглеждан недоносени бебета е дарена от Фондация „Нашите недоносени деца”, по инициатива на известния журналист и ТВ водещ Ники Кънчев.

„Кувьозите са апаратура, която имитира майчината утроба и за това са много важни. Те осигуряват задоволително отглеждане на децата. Изключително съм щастлива на това, че обществото разбра колко е важно да се подпомагат родителите и децата и да с работи със съвременна апаратура”, коментира началникът на отделението д-р Лиляна Куздова.

Емилия Чапкънова, координатор на Фондация „Нашите недоносени деца” заяви, че е чест и удоволствие да е направи това дарение на отделението по неонатология в Шумен. „Аз съм родител на недоносено бебе и за това и за това знам, че важно да се помага на родителите, да  получат една адекватна грижа и да се съдейства за комуникацията между лекари и пациенти. Всички сме заедно в грижата за нашите най-малки герои”, каза още тя.

По време на дарението присъства и шуменката Йорданка Йосифова, която е майка на 11-годишния Йордан – дете, което се е родило в шестия месец. Двамата подкрепиха екипа на шуменската неонатология и също изказаха благодарност за дарението. „Кувьозите са много важни за недоносените деца, защото те се развиват в самия кувьоз”, обясни тя.  Йорданка заедно със семейството си е дарила кислородна палатка  за отделението. „трябва да имаш доверие към лекарските екипи и силна вяра в самия себе си, че детето ще оживее , нужно е и много търпение. Вярвайте!”,обърна се още Йорданка към всички родители на недоносени деца.

С това дарение отделението по неонатология в шуменската болница вече разполага с достатъчен брой кувьози.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 139 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.