Изготвят нови експертизи по делото "Хитрино"

14:13, 01 окт 19 / Общество 25 1184 Topnovini
1

С назначаване на вещи лица, които да изготвят нови експертизи, протече днешното съдебно заседание в Шуменския окръжен съд по делото за железопътното транспортно произшествие в Хитрино, съобщи БТА.

Обвиняеми са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе, управлявали дерайлиралата на 10 декември 2016 г. в района на гара "Хитрино" влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан.

Заради аварирал автомобил, с който подсъдимите пътували до Шумен, днешното съдебно заседание по делото, насрочено за 9.30 часа, бе отложено с час и половина.

Експерт за делото "Хитрино": Открих редица дефекти по релсите

В началото му съдът докладва постъпили материали след предходното заседание, свързани с назначаване на вещи лица, които да изготвят нови експертизи по делото и постъпили отговори от тях или институциите и организациите, в които работят, както и жалби за назначаването им от страните в процеса.

Експерт от Техническия университет във Варна ще трябва да изготвя съдебно пожаро-техническа експертиза, след като е проверен, че няма конфликт на интереси. Такива нямат и още двама експерти, които също ще отговарят за нови експертизи за нуждите на делото, определи съдът на днешното си заседание.

"Чакаме три експертизи. Основният въпрос е дали събраните нови доказателства ще променят нещо по даденото заключение", каза пред журналисти след края на съдебното заседание Ивайло Йорданов - адвокат на един от обвиняемите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 30 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.