Тонове автомобилни гуми са горели в Шумен

16:14, 10 сеп 19 25 3128 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пожар изпепели тонове автомобилни гуми в Шумен. Пламъците обхванаха площадка до градския стадион, където се събират употребявани и вече негодни гуми в ранните следобедни часове, съобщи bTV.  Кълба черен пушек обхванаха голяма част от Шумен, а екипи на огнеборците от цялата област се бориха с пожара. Огънят бе потушен след няколкочасова борба.

Пожар край Повеляново спря няколко влака

Площадката за съхранение на негодни автомобилни гуми се намира на терена на бившия колодрум, точно до градския стадион "Панайот Волов". Най-вероятно огънят е предизвикан умишлено или поради невнимание. По-рано през деня на мястото е имало търговци, които са участвали в ежеседмичния пазар. Пламъците бързо се разпространили върху тоновете употребявани гуми. Освен пожарникарите, в гасенето на огъня се включи и строителна техника, която разчиства площадката.

Eксперти от РИОСВ и Регионалната лаборатория в Шумен са извършили незабавна проверка във връзка с постъпил сигнал от РПЗБН – Шумен. Площадката е собственост на Община Шумен.

Към момента на мястото вече е монтирана специализираната апаратура за измерване в аварийни ситуации. До този час няма регистрирани отклонения от допустимите емисии за качеството на въздуха по данни на автоматичната измервателна станция, която следи средночасовите показателите на въздуха.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама