Бившето танково поделение на Шумен тъне в разруха

13:10, 18 фев 19 / Общество 25 431 Topnovini
1

Сигнал от Шумен за състоянието на бившето танково поделение в града – местните хора недоволстват, че казармите са оставени на произвола на съдбата. Прокуратурата вече проверява община Шумен за безстопанственост, предаде bTV.

Бившият танков полк в Шумен, известен и като Тежкият полк, е общинска собственост. Вече 8 години сградите в него се рушат и разграбват.

Съоръжения и постройките в поделението са от 70-те години на миналия век. В една от тях се намира спортна зала и басейн, за обучение на танкови екипажи.

Окръжната прокуратура в Шумен започва проверка по сигнал за безстопанственост. Той е на сдружение, което е предложило да възстанови спортната зала и плувния басейн.

„Безстопанственост и безотговорност –никой не обръща внимание на многото ни сигнали, че се изнася материал и се краде”, коментира Димитър Христов, председател на СНЦ „Ние, гражданите”.

Въпреки наличието на охрана, кражбите продължават.

„Основно се краде дървен материал за огрев, лица от контингента сме залавяли доста често”, заяви Захари Захариев, директор на общинското предприятие за охрана. 

Общинският съвет в Шумен разреши на местния футболен клуб „Волов 1929” да изгради там футболна академия. До момента обаче идеята е само на хартия. От общината обещават да потърсят нов инвеститор.

„Силно е да се каже безстопанственост, тъй като имотът се охранява от нашето охранително предприятие, но не се извършват никакви инвестиционни намерения, тъй като няма смисъл да бъдат извършвани. Сградите са много стари, строени са преди 60-70 години”, отбеляза заместник-кметът на Шумен инж. Боян Тодоров. 

Прокурорската проверка ще продължи три месеца, а бъдещето на бившия танков полк в Шумен засега остава неясно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Страхувате ли се от коронавируса?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 155 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.