Разпитват чрез видеовръзка с Берлин един от експертите, огледали гара Хитрино след взрива

10:15, 31 яну 19 / Общество Сподели в: 25 480 Topnovini Автор: Topnovini
1

Поредно съдебно заседание по делото за взрива на гара Хитрино ще се проведе в Шуменския окръжен съд. Очаква се да бъде осъществена видеоконферентна връзка със съд в Берлин, за да се разпита експертът Хенрик Амосер като свидетел, предаде БНР. 

Заседанието ще започне от 10 часа, а интернет връзката с Окръжния съд в Берлин ще бъде осъществена следобед. Амосер е един от експертите, участвали в огледа на гарата и жп съоръженията веднага след инцидента на 10 декември 2016 г. Потърсен е като специалист от фирмата, превозвала фаталните цистерни с газ.

На предходното заседание чрез видеконференция беше разпитан чехът Зденек Жак, който заяви, че релсовият път и инфраструктурата не са били в добро състояние, а системите за безопасност са остарели, което е допринесло за инцидента.

Обвиняеми за смъртта на 7 души са машинистите от дерайлиралата влакова композиция Димитър Михнев и Радослав Петков. Като причина за трагедията от обвинението посочват високата скорост на товарния влак, а от фирмата-превозвач твърдят, че проблемът е в железния път.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани