Поставят контейнери за събиране на дрехи и обувки и в Шумен

14:00, 23 яну 19 / Общество 25 370 Topnovini
1

Специални контейнери за събиране на ненужни дрехи и обувки ще бъдат поставени в Шумен на различни места в града, съобщиха от пресслужбата на общинската администрация.
Община Шумен вече има подписан договор за изграждане на система за разделно събиране на ненужни дрехи, обувки и текстилни материали.

Целта е да се осигури лесен начин за разчистване на ненужните дрехи и обувки и така да се предотврати разпиляването им до контейнерите за смесени отпадъци. Събирането, транспортирането и последващото оползотворяване се извършва за сметка на компанията, без да се заплаща нищо от общината и данъкоплатците.

Очаква се до дни да бъдат поставени пет контейнера "TexCycle" в централната градска част и в кварталите "Тракия", "Добруджа" и "Боян Българанов", като съдовете ще бъдат ясно обозначени с надпис "Дрехи и обувки".

Община Шумен изгражда системата за разделно събиране на употребявани дрехи и обувки, за да осигури на жителите възможност да покажат своята екологична отговорност в синхрон с добрите европейски практики.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани