Шофьор получи солена глоба, след завой с „ръчна“

14:10, 08 яну 19 25 2350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шуменски шофьор се оказа без книжка и с 3000 лв. глоба, след като "завъртя на ръчна" "Форд"-а си. Той обжалвал в съда наказанията, но магистратите потвърдили наказанието.

Мъжът карал "Форд Фиеста" и около полунощ на кръстовището на ул. "Дедеагач” с ул."Индустриална", приплъзнал автомобила с ръчната спирачка и направил обратен завой.

След това завъртял колата още два пъти. След изпълнението обаче дошъл екип на сектор „Пътна полиция“ и след проверка на шофьора бил съставен акт, че използвал път, отворен за обществено ползване, не по предназначението му за превоз на хора и товари.

Актът бил съставен в присъствието на нарушителя, бил предявен и подписан без възражения. Въз основа на съставения акт било издадено и наказателно постановление, с което на шофьора била наложена глоба в размер на 3000 лева, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 12 месеца.

По-късно обаче водачът подал жалба в съда срещу наказанието. Според него наказващият орган не е издирил правилно приложимите правни норми и посочил, че случаят е маловажен.

Съдът обаче оставил жалбата без уважение и потвърдил изцяло наказанието. 

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Шуменски административен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама