Най-скъпата вода в България е негодна за пиене

10:50, 02 яну 19 / Общество Сподели в: 25 505 Topnovini Автор: Topnovini
1

Най-скъпата вода в България - кална и негодна за пиене. От Нова година влизат сила новите цени на водата в цялата страна, като след поскъпването в Шумен ще плащат най-много - 3.40 лева за кубик. Хората обаче се оплакват, че срещу тази цена получават кал и мръсотия от чешмите. проблемът е в старата водопроводна система, заради която често се налагат ремонти.

Причината и обяснението се корени в бизнес плана, който е приет от ВиК асоциацията и инвестиционната програма към него, която трябва да бъде изпълнявана в следващите години. Трябва да бъде изградена пречиствателна станция за чисти води и нов довеждащ водопровод от язовир Тича. Проблемът е от няколко страни, а че самият язовир няма изградена санитарна охранителна зона и трудно може да бъде регламентирано, предаде Нова телевизия.

С решението на КЕВР беше прието увеличението от 3.29 лева за кубик да стане на 3.40 лева. От "ВиК - Шумен" посочват, че цената може да бъде задържана. Това обаче трябва да стане с решение на Общото събрание на дружеството. Ако всички акционери искат по-ниска цена, тя може да бъде направена такава. Такова заседание ще има на 10 януари. В него има точка за избиране на нов управител на ВиК дружеството, но няма точка за нова цена на водата.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани