Община Шумен подготвя проект за нов стадион

16:10, 18 дек 18 / Общество 25 447 Topnovini
1

Община Шумен подготвя проект за изграждането на нов стадион на мястото на сегашния "Панайот Волов", съобщи на брифинг кметът на областния град Любомир Христов.

По думите му се предвижда новото съоръжение да има между 10 000 и 12 000 места, три нови трибуни, а входът му да бъде от към бул. "Симеон Велики". Ще се търси външно финансиране за изграждането на стадиона, тъй като местната администрация не разполага с подобни средства, отбеляза Христов.

Той заяви, че ще продължи да работи за запазване на цената на водата за потребителите в общината, а качеството й да се подобри. На последния за годината брифинг в общината Христов призова темата за водата да не се политизира.
Той и неговият екип ще продължат да работят и за изграждането на пречиствателна станция за питейна вода за град Шумен, и за подмяната на магистралния довеждащ водопровод от яз."Тича".

Христов каза още, че планира да проведе среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството на която ще поиска експерти да проверят какво е състоянието на местното ВиК.

"Ще направим и анализ на направените инвестиции до момента и ако не са според заложените в плана за управление - ще уведомя Асоциацията по ВиК - Шумен и ще настоявам да информират Комисията за енергийно и водно регулиране за несвършеното. Ще проведа и среща с представители на КЕВР, и ако предложат друг законен вариант с който може да се повлияе на цената на водата, ще го използваме", допълни Христов.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани