Невролози от цялата страна се срещат в Шумен

11:30, 02 ное 18 / Общество Сподели в: 25 329 Topnovini Автор: Topnovini
1

Годишна среща на невролозите в България ще се проведе в Шумен под мотото „От световната наука до личния опит“. Научно-практическият форум ще се проведе от 2 до 4 ноември в хотел "Шумен". Той е организиран от Дружеството на невролозите от Шуменска област със съществената подкрепа на „МБАЛ – Шумен“ и под егидата на Българско дружество по неврология. 

Утре от 9.00 до 14.00 ч. ще се проведе национална работна среща „Лечението на острия мозъчен инфаркт с тромболиза – предизвикателство или ежедневна практика. Въпроси и отговори.” Ще вземат участие ръководители на клиники и отделения от водещи болници– „Св.„Анна“, „Пирогов“ и „Софиямед“, както и невролози от много болници в страната.

Лектори ще бъдат изтъкнати преподаватели от неврологична общност – акад. проф. Иван Миланов, Председател на българското дружество по неврология, акад. проф. Лъчезар Трайков от Болница „Александровска“, проф. Капрелян от Болница „Св. Марина“ Варна, проф. Цветанов от Университетската болница в Плевен и други. Практическите  аспекти в лечението на неврологичните заболявания ще бъдат представени в две специални сесии.  Паралелно с научните и практическите прояви ще се проведе и сесия за неврологични медицински сестри, където ще се дискутират специфични проблеми при грижите за неврологично болни.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани