Нападнаха полицаи със сатър в Шумен (ОБНОВЕНА)

16:15, 01 ное 18 25 1770 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Психично болен нападна полицай и го рани с нож. Мъжът е задържан, а униформеният е откаран в болницата. Инцидентът станал около 14 часа на оживения булевард „Велики Преслав“ в Шумен.

Патрулката с двама полицаи е тръгнала по сигнал към кв. „Дивдядово“, когато на булеварда полицаите от колата видели мъж да размахва сатър и да буйства.

Когато униформените спрели, мъжът посегнал с хладното оръжие към тях. Счупил предното стъкло на патрулката и намушкал с нож единия от полицаите в коляното. На мястото пристигнали 4 патрулки и криминалистичната лаборатория.

''Лицето се приближи доста бързо до нас. Крещеше обиждаше като казваше ще избивам всички, който застане на пътя ми - ще коля наред'', разказа ст. полицай Димитър Димитров пред ''Дарик''.

''Замахна със сатър по пасажерската врата. Счупи стъклото, започна да боде с ножа през прозореца. Беше избутан с вратата назад. Хвърли сатъра по нас, сатъра влезе вътре в автомобила, слязох, опита се да боде пак с ножа.''

В това време на тел. 112 постъпил сигнал от бащата на психично болния мъж. Той обяснил, че синът му ги тормозел. Нахвърлил се да души него и майка си. След това излязъл, а бащата съобщил на спешния телефон, че синът му е опасен.

''В този момент имаше много граждани по блоковете, по хранителните магазини наблизко - по главния булевард, който е в града…И по всякакъв начин се опитахме да отклоним вниманието реално към нас, да не пострадат други лица'', допълни ст. полицай Севдалин Илиев.

В МБАЛ- Шумен за преглед са откарани двамата полицейски служители. Раните в областта на коляното и ръката на полицай Димитров са обработени.

Младият мъж е познат в района, всяка сутрин излизал да разхожда кучето и да пие кафе.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама