Шумен е готов за снежните преспи

16:00, 30 окт 18 / Общество Сподели в: 25 277 Topnovini Автор: Topnovini
1

Готовност за работа при зимни условия заявиха на заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия в Шумен фирмите по зимното поддържане на улиците в града и на пътищата в общината, представители на институции, отговорни за водоснабдяването, електроснабдяването, здравеопазването, обществения ред и други.

На заседанието бе докладвано, че има осигурена техника и инертни материали за поддържане на пътищата в града и в общината при усложнена зимна обстановка. 

Представител на една от снегопочистващите фира каза, че "най-високата степен на поддържане на пътното платно е до три сантиметра сняг", по повод недоволни граждани от поддържането на пътищата през зимата.
Кметът на Шумен Любомир Христов поиска на заседанието да бъде осъществяван контрол от полицията за неправилно паркиране на автомобили в града през зимата, за да не се затруднява почистването на улиците. Той нареди да бъде свикано заседание на Общинската комисия по безопасност на движението, която да излезе с решение на проблема с паркираните моторни превозни средства. По думите му най-много трудности за снегопочистващата техника създават паркирани автомобили по централни градски улици. В тази част на Шумен има паркинг и още едно място на което може да бъде предложено да се паркира безплатно при почистването на улици, отбеляза Христов. 

Целта на заседанието бе да се координират действията на институциите при провеждане на превантивни действия за осигуряване на нормално функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите на населението при усложнена зимна обстановка, допълват от общинския пресцентър.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани