Деца стават инспектори по безопасност в семейните коли в Шумен

14:00, 05 окт 18 25 1288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Децата стават инспектори по коланите и ще отговарят за поставянето на предпазните средства в семейните автомобили. Така цялото семейство ще е ангажирано с безопасността на пътя. Идеята е част от  инициатива по безопасност на децата в автомобилите „С предпазен колан на задната седалка“, която се реализира в градовете Шумен, Каспичан и Плиска.

Инициативата е на Община Шумен и партньори под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев.

Кметът Любомир Христов посочи, че проблемът с пътната безопасност не е само на институциите и колкото по-бързо той се постави, толкова по-рано ще се реши. 

През учебна 2018/2019 г. ще бъдат проведени обучения на 2350 деца от 2 до 4 клас. Близо 90 доброволци от фирми и учреждения ще се включат в инициативата като се срещнат с децата и  им представят по забавен, интересен и запомнящ се начин информацията за това как безопасно да пътуват в автомобилите.

На малчуганите ще бъдат показвани анимационни филмчета, които обясняват какви заплахи крие возенето без колан и защо винаги трябва да е сложен, предаде ''Дарик''.

След успешния курс по "безопасност на задната седалка" учениците ще получават значка "Инспектор по коланите" и ще отговаря за поставянето им в автомобила. 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама