РИОСВ – Шумен ще отбележи Европейската седмица на мобилността

14:15, 13 сеп 18 25 866 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод Европейската седмица на мобилността, провеждана от 16 до 22 септември,  РИОСВ – Шумен организира инициативи съвместно с община Каспичан, Регионална лаборатория към ИАОС, деца и ученици. Tемата на кампанията тази година  е „Мултимодалност“, а мотото – „Комбинирай, движи се“.

На 19 септември експерти  от инспекцията ще изнесат открит урок в  СУ „Васил Левски“ в Нови Пазар. Същият ден ще посетят и детска градина  „Калина малина“в града.  В ОУ „Княз Борис I“ в Шумен,  на 20 септември ще се проведе  надпревара с  колела, ролери и други забавни игри. По инициатива на община Каспичан на 21 септември ученици от СУ „Панайот Волов“ще посетят Автоматичната измервателна станция  за измерване качеството на атмосферния въздух в града.

Европейска седмица на мобилността е кампания на Европейската комисия. Тя се провежда всяка година в периода 16-22 септември. Кампанията дава възможност да се представят алтернативни начини за устойчива мобилност на жителите на европейските градове и да се предизвика промяна на поведението към устойчиво придвижване. Европейска седмица има за цел да ангажира общинските власти и други организации в търсене на въздействие върху проблемите на мобилността и градския транспорт, както и да подобри общественото здраве и качеството на живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама