Изграждат лунапарк в парк “Студентски” в Шумен

10:54, 19 май 16 25 1209 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Виенско колело, ледена пързалка през зимата, атракционно влакче, въртележка, батути, надуваема пързалка, клатушки и електрически колички са част от атракциите, които варненска фирма се готви да изгради в парк “Студентски” в Шумен.

Това става ясно от докладна записка от кмета на града до Общинския съвет, в която се предлага част от парк “Студентски” и недостроеното бистро, разположено в него, да бъдат отдадени под наем за срок от 10 години.

В предложението си да вземе под наем парка фирма „Еврогейм“ ООД – Варна е заложила и доизграждане на бистрото, което стои неизползваемо и се руши от 2009 година насам, когато бяха спрени довършителните дейности по сградата.



В предложението си освен атракционните съоръжения, фирмата е заявила намерение да направи спортната площадка до бистрото многофункционална през летния период, а през зимния да постави там ледена пързалка.

Предложението на фирмата е разгледано от Общински експертен съвет по устройство на територията и е одобрено от него.

В докладната записка на администрацията е заложено фирмата да инвестира най-малко 250 000 лева (с ДДС) за довършителни работи по сградата, предназначена за бистро, да изгради каса, тоалетни, съблекални и гараж. Инвестициите и разходите, свързани с разполагането на спортно-развлекателните и атракционни съоръжения на територията на парк „Студентски“ са за сметка на наемателя.

След подписване на договора фирмата има на разположение 6 месеца за довършване на сградата и разполагане на спортно-развлекателни и атракционни съоръжения в парка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама