Обявиха конкурс за изработка на мартеници в Разград

18:20, 14 фев 19 25 2189 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Конкурс за изработка на мартенички и мартенски пана обявиха в Разград. Организатор на проявата под наслов "Мартенички ще раздаваме, на усмивки се надяваме" е Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, съобщиха от областната адимнистрация. 

Творческата надпревара е насочена към екипи от деца или ученици със специални образователни потребности от областта, с партньори децата от групата или ученици от класа. Изработените материали трябва да се предадат на организаторите до 22 февруари. Жури ще оцени творбите, а авторите на най-хубавите произведения ще бъдат наградени на 28 февруари.

На церемонията ще бъде представена и презентация от снимки, на които е документиран работният процес по изработка на мартениците. 

Идеята на конкурса според организаторите е децата да се запознаят с един от най-обичаните български празници Баба Марта и със символиката на мартениците, а също и да се даде възможност на децата със специални образователни потребности да се изявят, да популяризират творческите си възможности и да работят в екип. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама