Глобяват четири фирми в Разград заради нарушение в отпадъчните води

16:45, 11 сеп 18 25 1402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екоинспекцията в Русе определи размерите на санкциите на четирите дружества в Разград заради превишения на нормите по показатели в отпадъчните им води.

Най-висока е текущата месечна глоба на „Биовет“ АД - клон Радград, която е 88 191 лв. на „Водоснабдяване – Дунав“ ЕООД, оператор на Градска пречиствателна станция, е наложена текуща месечна санкция в размер на 67 035 лв. Текуща месечна санкция в размер на 120 лв.  е наложена и на „Пилко“ ЕООД.  На дружеството „Амилум България“ ЕАД е съставен акт за установено административно нарушение - неизпълнение заради допуснати превишения на максимално допустимите концентрации по показатели активна реакция и неразтворени вещества. 

Отклоненията са констатирани при изпитване на отпадъчните води, взети от пречиствателните станции в периода 20 - 24 август при проведения контрол по постъпили сигнали за неприятни миризми в Разград. На санкционираните дружества ще се дадат предписания за достигане на определените норми за отпадъчни води  в разрешителните документи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама