Пловдив е четвъртата най-добра дестинация в Европа

10:03, 13 фев 22 25 2504 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Преди дни Пловдив бе обявен за четвъртата най-добра дестинация в Европа. Той изпреварва градове като Рим и Истанбул.

Първа позиция заема словенската столица Любляна, втората е за испанския курорт Марабея, а на трето място е френският град Алиен.  

Пловдив е класиран в няколко раздела. Днес се очаква американското списание „Forbes“ да обяви градът под тепетата и за най-добра културна, романтична, както и винена дестинация в Европа.

Според организаторите атмосферата и романтиката на града са неповторими. „Това е градът, в който хилядолетната история, култура и наследство са в хармония. Древен и вечен, артистичен и модерен, космополитен и романтичен, този град е толкова завладяващ и пълен с живот“, пише в сайта на конкурса.

Тази номинация е признание за усилията, които местната власт и туристическият сектор полагат в утвърждаването на Пловдив като туристическа дестинация. Това е и една възможност да насочим фокуса на международната общественост не само към града ни, но и към България“, сподели кметът на града Здравко Димитров, цитиран от Община Пловдив. 

Ресорният заместник-кмет Пламен Панов подчерта, че това на практика връща Пловдив на картата на Европа.

„Най-добра европейска дестинация“ е класация на специално подбрани европейски градове, с богато културно-историческо наследство, устойчивост и качество на живот, организирана от водещия уеб сайт за туризъм в Европа – EuropeanBestDestinations.com

Гласуването се проведе онлайн на сайта EuropeanBestDestinations.com в периода от 20 януари до 10 февруари. В допитването са получени 500 хиляди гласа, от 182 страни. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:49, 13 фев 22

Пловдив трябва да се обяви не само като най-добра винена, ами и ракиена дедтинация! Няма друг град в Европа, където ракията да се предлага в магазините, опакована като минерална вода!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама