Христо Иванов поиска оставката на кмета на Пловдив

14:02, 08 окт 20 / Политика 25 3103 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Пред сградата на Община Пловдив Христо Иванов поиска оставката на кмета Здравко Димитров заради обидното му поведение към общинските съветници от "Демократична България" на последната сесия на Общинския съвет.

Вандалски акт срещу общински съветник от “Демократична България” в Нова Загора

В отговор на упрека на общинските съветници, че не са били поканени на обсъждането на бюджета на Пловдив и тегленето на заем за инфрастурктурните проекти, пловдивският кмет ги нарече "мишоци, в чиято политика няма нищо градивно". Димитров уточни, че съветниците не били поканени, защото"само ходят по стачки и редят листи за влизане в парламента".

Пред журналисти Христо Иванов беше категоричен, че кметът не може да се отнася така към общински съветници, които искат прозрачност в работата на общинската администрация в Пловдив.

"Имаме новина за ГЕРБ и за г-н Димитров. Сталин умря, Тодор Живков умря, времето на дерибейщината приключи. Идва времето на такива млади хора, които дали си вършат работата добре или не, ще решат избирателите на Пловдив, а не някакъв дерибей, който смята, че може да обижда и да дели хората на протестиращи или непротестиращи. Идва времето на демокрацията в България и аз се гордея, че "Демократична България" е представена от тези хора тук, които наистина работят активно. Сигурно не създават комфорт на дерибеи като Зико и точно това им е работата. Така че - оставка", заяви Иванов, цитиран от БНР.

Мръсният въздух в Нова Загора - национален проблем

След като защити общинските съветници от "Демократична България", Христо Иванов се отправи към Нова Загора, като се закани да направи проблема с мръсния въздух в града национален. 

"Тук сме, за да направим проблема национален, защото очевидно местната власт няма нито воля, нито желание да представлява гражданите тук. Има воля и зависимост да представлява приятелите на Бойко Борисов, защото тази инсталация е открита от него и собственост на негови близки приятели. И това е моделът "Бойко Борисов", лично неговият модел", заяви Иванов във връзка с мръсния въздух, който се носи от инсталация на на фирма "Градус". Той напомни, че фирма "Градус" е една от замесените в скандала с фурмите, изпратени от Дубай, за които властта обяви, че са медицински консумативи.

"Тук се носи воня на газове, които се образуват, когато се разпадат биологични продукти, и това е проблемът, който вече 6 години трови хората и вече 6 години те се борят да дишат, борят се срещу нарастващото деребейство на кмета Николай Грозев, който много мандати управлява от страна на ГЕРБ и сплашва и мачка хората", заяви съпредседателят на "Демократична България".

Той обясни, че е в града, за да защити общинския съветник от Кремена Петкова, чието стъкло на автомобила бе счупено, защото организира протести и се бори за чист въздух в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама