Бойна машина Patria AMVXP 8x8 с обитаем купол Elbit 30 мм на изложението ХЕМУС 2020

10:00, 01 окт 20 25 2922 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету
Patria и Elbit Systems  демонстрират бойната машина  Patria AMVXP 8x8 с обитаем купол Elbit 30 мм на изложението ХЕМУС 2020, което се провежда от 30.9. до 3.10.2020 г. в Пловдив.
Patria и Elbit Systems демонстрират бойната машина Patria AMVXP 8x8 с обитаем купол Elbit 30 мм на изложението ХЕМУС 2020, което се провежда от 30.9. до 3.10.2020 г. в Пловдив.

Patria участва в обществената поръчка за 150 бойни машини за нуждите на българските сухопътни войски и предлага последно поколение бойни машини Patria AMVXP 8x8, които отговарят на изискванията и целите за модернизация на Българската армия.

Бойната машина Patria AMVXP 8x8 включва модерни технологични системи, които напълно отговарят на искането за предложения (RFP) на сухопътни войски. Patria AMVXP 8x8 е една от най-модерните и поразяващи бронирани бойни машини (ББМ (ACV)) и е оборудвана с най-търсената на пазара и усъвършенствана 30-милиметрова обитаема куполна система на Elbit Systems. Това е цялостно и рентабилно решение. Предложената конфигурация сега за България вече е успешно изпробвана във Финландия и е готова за полеви изпитания от българските сухопътни войски.

Усъвършенстваната оръжейна система на Elbit Systems добавя високоефективна огнева мощ, без да застрашава безопасността на войските. Оръжейната система за двучленен екипаж MT30MK2 включва 30-милиметрово верижно оръдие Bushmaster® Chain Gun® и коаксиална картечница PKT 7.62, осигуряващи най-високата вероятност за попадение  при първи изтрел, предлагана на пазара.
ПТУР (противотанковите управляеми ракети) са напълно интегрирани с купола. Куполът от последно поколение позволява непрекъсната комуникация между мерача и командира за постигане на висока ефективност на бойното поле.

Системата на машината е в пълно съответствие със стандартите на НАТО. Системите са в оперативна употреба в страните от членки на алианса и са част от многонационалните тактически бойни групи.

„Използвахме времето от връчването на офертите до сега, за да разработим оптимизиран план, който води до по-кратко време за доставка от 8 на 6 години. Имаме решение, което ще позволи на българската държава да удължи срока на плащане от 8 на 12 години, като по този начин значително намалява годишните финансови разходи за държавата ”, каза Яне Раккьолайнен, вицепрезидент, Машини, Patria.

В този проект Patria и Elbit целят  постигането на най-високо ниво на трансфер на технологии и местно производство. Предложеното решение предвижда прехвърляне на около 80% от сглобяването и поддръжката на машините и куполите в български компании. По този начин ще се подкрепи българския държавен отбранителен сектор. Това несъмнено ще доведе до участие в производството  и на други местни  частни фирми от цивилния сектор. В резултат на българското промишлено участие  и производството в България, значителна част от инвестицията ще остава в страната. 

Към момента Patria успешно осъществява трансфер на технологии и реализира местни производствени проекти в Полша, Словения, Хърватия и Южна Африка. Elbit Systems също е известна с успешния си опит в организиране на местното производство и трансфер на технологии. Компанията има над 30 дъщерни дружества в 8 държави на 5 континента и има интерес да реализира производството на куполите в България.

„Участието на местната промишленост винаги води до разширяване на необходимото високо експертно познание за редовна поддръжка на машината. Местното промишлено производство осигурява сигурност на доставките; това носи редица ползи за местната икономика и създава нови експертни познания, като преди всичко, това е инвестиция в бъдещето на страната“ добави Яне Раккьолайнен .

 

За допълнителна информация, моля свържете се с:

ПР агенция „Янев и Янев” ООД

[email protected]

02/870 2 102

 

Patria е международен доставчик на услуги за поддръжка по време на целия полезен живот, обучение на пилоти и технологични решения в сферите на отбраната, сигурността и авиацията. Patria осигурява на своите аерокосмически и военни клиенти налично  оборудване, непрекъснато развитие на производителността, както и избрани продукти и услуги за системата за разузнаването, наблюдението и управлението. Мисията на Patria е да даде на своите клиенти увереност при всякакви условия, а визията ѝ е да бъде партньор номер 1 при критични операции по суша, въздух и море. Patria е собственост на финландската държава (50,1%) и норвежката Kongsberg Defense & Aerospace AS (49,9%).

Elbit Systems Land е мултинационална компания с над 40 дъщерни компании по целия свят. Пазарен лидер в областта на куполите от среден калибър, нейните решения са квалифицирани от ИОС (израелските отбранителни сили), американските военни и държавите-членки на НАТО. Elbit Systems Land осигурява безпроблемна система за управление на бойни и комуникационни решения, подобни на решенията, вече приети от НАТО и присъединените към НАТО страни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама