ВАП възложи проверка за качеството на водата в Калофер

15:03, 02 сеп 20 25 1933 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Върховната административна прокуратура възложи проверка на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и на министъра на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова за качеството на водата в град Калофер.

Възложената проверката следва да изясни обстоятелствата, свързани с осигуряване на нормалното и качествено водоснабдяване за питейни и битови нужди в град Калофер, както и такива, които имат значение за правилното решаване на проблема, обявиха от прокуратурата.

По време на проверката от контролните органи следва да се изяснят и всички други факти, свързани с нарушеното водоснабдяване с питейна вода на град Калофер, както и да се предотврати настъпването на вредни последици върху здравето на населението.

Резултатите от предприетите мерки за отстраняване на нарушенията и последиците от тях, както и наложените санкции ще бъдат отразени в доклад, който ще бъде пратен във ВАП в най-кратък срок.

Припомняме, че преди дни жителите на Калофер излязоха на протест заради лошото качество на водата. Те блокираха за кратко Подбалканския път и се заканиха да го повторят, ако водоснабяването не се подобри.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама