Акции в офиси и къщи на Пламен Бобоков и в РИОСВ-Пловдив

13:44, 28 май 20 25 3209 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Спецакция тече от сутринта и в Русе. Жандармерия е влязла в административната сграда на „Приста ойл“ на ул. „Борисова“ и в къщата, собственост на бизнесмена и съсобственик на компанията Пламен Бобоков, която се намира на ул. „Хан Аспарух“, съобщи bTV.

Проверяват зам.-министър по екологията при спецакция в МОСВ

По първоначална информация са извършени претърсвания и изземвания, като от къщата са изнесени вещи и документи. Тя е запечатана – както външната врата на оградата, така и вътрешната на самата сграда. И двата обекта се охраняват от екипи на жандармерията. В административната сграда се намира и почетното консулство на Украйна.

Засега няма подробности за акцията. По информация на "24 часа" обаче разследването е за внос на отпадъци от чужбина, което започна през януари, когато бяха намерени тонове боклуци от Италия в различни депа в страната. То е свързано с провежданата днес акция в МОСВ и Ботевград.

По обед жандармерия обсади РИОСВ – Пловдив. Достъпът на хората в инспекцията не е ограничен. От там посочват, че не знаят за какво е акцията.  По неофициална информация това е свързано с
опита за внос у нас на хиляди тонове опасни отпадъци от Италия.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:56, 28 май 20

ДА ВРЕМЕ БЕШЕ !!!
Боклуците Бобокови , всъщност любим техен израз !
Престъпници работещи само със схеми -облигации, фалшиви инвестиции,
крадящи от собствения си бизнес !
В платените си интервюта в пресата братята като навити повтарят едно и също по два повода. Първо и на двамата девизът бил “Колкото повече, толкова повече”. А второто – не ставали за щатски бизнесмени, които работят от зори до мрак.

Редно е Бойко да ги смачка тези гниди ,както обеща на Джузепе Конти !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама