От 14 май съдилищата в Пловдив се връщат към нормален режим на работа

19:06, 13 май 20 25 2895 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова издаде заповед, според която от утре влизат в сила мерки за постепенното нормализиране на работната дейност на съда в положение на продължаващата опасност от заразяване с COVID-19, предаде БНТ.

Планирано е и възстановяване на работата на всички служби на Апелативния, Окръжния и Районния съд в Пловдив, както и на Информационния център, Адвокатската стая в Съдебната плата и банковия офис.

Работното време в трите пловдивски съдилища с адвокати и граждани е от 09:00 часа до 12:00 часа и от 14:00 часа до 17:00 часа, като на всеки кръгъл час, за 10 минути ще се извършва дезинфекция и проветряване на помещенията без присъствие на служители, граждани и адвокати.

Всички участници в насрочени за деня дела ще имат достъп до сградата на съда, както и лица, посещаващи службите в трите съдилища. Ограниченията са в сила до отпадане на опасността от заразяване с коронавирус.

Граждани и посетители ще се допускат в Съдебната палата след задължителна дезинфекция и термометричен контрол на входовете на сградата. В сградата на съда ще се допускат само лица, които носят предпазни средства – шлемове или маски.

Участниците в насрочените за деня съдебни процеси в трите съдилища ще се допускат в сградата не по-рано от 10 минути преди началото на конкретното дело, а останалите ще изчакват реда си отвън.

В помещенията на различните служби ще се допускат само толкова броя лица между които може да бъде осигурена дистанция от мин 1,5 м. Останалите ще изчакват реда си отвън, а при невъзможност за осигуряване на посочената дистанция, извън сградата на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама