Масови оставки на лекари в Карлово

14:15, 09 май 20 25 2494 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Остра криза за медици се очертава в Карлово, след вълна от оставки в местната болница. Лекарите и медицинските сестри са провокирани от решение на Областния кризисен щаб да бъде разкрит нов приемен дежурен кабинет в здравното заведение.

Той трябва да започне работа в понеделник, но според медиците ще дублира дейността на сегашната Спешна помощ в Карлово. Не е ясно и дали ще има лекари, които ще работят в него, съобщи Нова телевизия.

До момента спешната помощ в Карлово е обслужвала население от 50 000 души. Д-р Дориана Маринова работи от 30 години в местната болница "Д-р Киро Попов" и недоумява защо се налага да се открива специален кабинет, при положение, че в момента няма върнат пациент в спешно състояние.

„Оставките ни бяха в резултат на това, че не искат да чуят лекарите, които работим тук. Направиха това, което си искат, без да чуят обратната страна”, каза д-р Мария Абрашева, завеждащ Вътрешно отделение.

От Областния кризисен щаб заявиха, че заради сигнали на граждани за липса на спешен кабинет, са решили да изпълнят Закона за лечебните заведения и да разкрият такъв. Нужда от подобен кабинт изпитват и екипите на Спешна помощ.  

Карловската болница разполага с отделен кабинет за случаи на коронавирус. „Имаме такъв кабинет, в който преглеждаме хората с температура, за да не натоварваме колегите в спешната помощ. Какво още да направим?”, пита Дориана Маринова, председател на медицински съвет в МБАЛ "Д-р Киро Попов".

Ако не се намери решение на проблема, след изтичане на предизвестията, болницата в Карлово ще остане без медицински персонал. В понеделник се очаква да има среща между лекарите и областния управител. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама