Задържаха директора на Басейнова дирекция в Пловдив

13:25, 24 фев 20 / Крими 25 2011 Topnovini

Икономическа полиция в присъствието на наблюдаващ прокурор извършват процесуално-следствени действия - претърсвания, изземвания, разпити на свидетели и др. в Басейнова дирекция в Пловдив, съобщиха от окръжната прокуратура.

За 24 часа е задържан директорът – инж. Цветелина Кънева

Премахнаха незаконните тръби, замърсили реките Юговска и Чепеларска

Акцията е във връзка със сондажи, за които има издавани предписания да бъдат закрити, но това не е направено. Това коментира министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро, съобщи БНТ. Той подчерта, че няма повече информация и не може да се бърка в работата на прокуратурата. 

"Предстои да получим информация от прокуратурата. Между другото това е проблем в цялата страна – когато идем в предприятие, в което има незаконен сондаж, ние първо го глобяваме, след което издаваме предписание сондажът или да бъде закрит, или да се пристъпи към узаконяване. Съответно се плаща такса за водоползване иначе си взимаш вода безплатно. Много е трудно, когато отидем и кажем, че трябва да го затворим. Изведнъж се почва: "Ама ние имаме работници, тука едни млади майки с децата… Какво правим, общината гладува". Тогава веднага избутвате на преден план за бъдещи безработни от завода, който си е направил незаконен сондаж", коментира министърът.

Ревизоро подчерта, че и за благоевградския регион има информация за няколко случая, според които се правят сондажи.
 
През уикенда Районната прокуратура в Асеновград повдигна обвинение на управителя на "Лъки Инвест" АД и на отговорника на хвостохранилището на дружеството за това, че са допуснали замърсяване с цианиди на водите на река Юговска. Според обвинението с това са направили водите опасни за хора, животни и растения, както и негодни за ползването им за културно-битови, здравни, земеделски и други стопански цели.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 200 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.