Детската клиника по онкохематология в Пловдив търси средства за ремонт

13:15, 28 дек 19 / Общество 25 1163 Topnovini
1

Детската клиника в Пловдив има спешна нужда от нова лечебна база, съобщава Нова телевизия. 

Основен проблем и за пациентите, и за персонала на болницата са недостатъчните места за настаняване, както и амортизираните сгради. По тази причина тече кампания за набиране на средства за построяването на нов детски и онкохематологичен корпус.

Пловдив започва преговори с ЕИБ за 120 млн. лв заем

Клиниката е най-голямата в Южна България. Оттук всяка година минават около 4000 деца. Сградата, в която се помещава, е остаряла и условията за престой на най-малките пациенти и родителите им не са добри.

В края на миналата година стартира кампания за набиране на средства, с които да бъде построен нов детски и онкохематологичен корпус на територията на УМБАЛ „Свети Георги” на Пещерско шосе. Необходими са над 5 милиона лева.

„Искам да привлечем хората в тази кауза да ни помогнат, така че техните пациенти, техните деца да бъдат лекувани в по-добри условия и ние като лекари и нашите медицински сестри да работим в по-добри условия, които смятам, че заслужаваме”, заяви проф. Иван Иванов, специалист по педиатрия и детска неврология.

Младежи раздават традиционни родопски ястия по улиците на Пловдив

Докато се борят с неудобствата в Детската клиника, хората от персонала продължават да отделят от заплатите си, за да подкрепят каузата за осигуряване на нормални условия за лечение на малките пациенти.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани