Строителен предприемач от Пловдив остава в ареста за рекет

17:43, 23 дек 19 25 3097 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура - Пловдив обвини в рекет 46-годишен строителен предприемач.

От 9 март 2018 г. до 21 декември 2019 г. С.А. е заплашвал 51-годишен мъж да му даде 74 000 лева. Жертвата на рекета платил 25 600 лв, като изнудването е било придружено със заплаха за убийство, предаде БНТ.

Обвиняемият и пострадалият имали търговски взаимоотношения в строителния бранш. Те изграждали в Пловдив обект с офиси и магазини. След като прекратили общата си работа, С.А. изразил претенция, че пострадалият му дължи пари. Бизнесменът отричал да има финансови задължения към С.А.

Обвиняемият многократно се обаждал на пострадалия, като му оказвал натиск да събере и да му предаде исканите пари, заплашвал със саморазправа и заявил, че "следващата им среща ще е кървава“.

В резултат на упражнената принуда бизнесменът противно на волята си предал на няколко пъти сума в общ размер от 25 600 лева.

След подаден сигнал в полицията, на 21 декември С.А. е задържан от служители на МВР за 24 часа. Арестът му е удължен за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес Окръжен съд-Пловдив му наложи мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама