СДС отрече да подкрепя кандидата за кмет на Пловдив на земеделците

14:56, 24 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1038 Topnovini
1

От СДС опровергаха твърдение, че покрепят за кмет на Пловдив кандидата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Георги Колев, съобщиха от партията.

От ръководството на партията заявиха, че с решение от 3 септември СДС е подкрепила кандидатите на ГЕРБ за петте най-големи градове в България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора. За Пловдив това е Здравко Димитров.

Ето какво се казва в позицията на СДС:

"Във връзка с изявление на група отцепници от СДС, начело с Никола Хаджийски, че СДС подкрепя за кмет на Пловдив кандидата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Георги Колев, националното ръководство на СДС заявява:

НИС на СДС има решение от 3 септември 2019 г., според което партията подкрепя кандидатите на ГЕРБ за петте най-големи градове в България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора.

По силата на това решение и с категоричната убеденост, че Здравко Димитров е най-подходящият, СДС го подкрепи за кмет на Пловдив.

СДС има собствена листа за съветници в Пловдив с водач Тони Симидчиева.

След всичко, което направиха за уронване на престижа на партията, Никола Хаджийски и сподвижниците му не я представляват, а се опитват да търгуват с името на СДС.

Всяко тяхно изявление не обвързва по никакъв начин Съюза на демократичните сили".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани