Каракачанов: Ако македонците смятат, че с инат ще преодолеят българските изисквания, няма да стане

18:07, 17 окт 19 / Политика 25 2141 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''По-добре е, че датата за разширяване на ЕС се отлага, щом Европа не е единна по въпроса, дали Северна Македония и Албания трябва да се движат заедно в пакет''.

Това заяви в Пловдив вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Според него не е удачен вариант само едната от двете държави да получи покана, а другата - не. Каракачанов подчерта, че за пореден път няма никакъв напредък между комисиите на страната ни и Северна Македония.

Борисов: Да дадем перспектива на Северна Македония и Албания с всичките им кусури

"Ако нашите братя смятат, че с инат, който е по-характерен за шопите, а не за македонците, ще преодолеят българските изисквания, няма да стане", отсече вицепремиерът и добави, че блокирането на Скопие от страна на Франция само потвърдило думите му, че за Северна Македония е още рано.

"Има време там да преосмислят и разберат, че кандидатстват не за СССР, а за ЕС, защото с техните разбирания за история, политика и морал са по-достойни за Съветския съюз", посочи Каракачанов.

Каракачанов ще присъства на „Бъди войник“ в Пловдив - кулминацията на два бойни празника

В Пловдив той присъства на честването на празника на военния парашутист. Над централния площад прелетяха военни самолети и изтребители. Министърът на отбраната подчерта, че демонстрациите са, за да знае обществото какво се прави в армията. В същото време в града се проведе и кампанията "Бъди войник".

"Трябва да се подобряват условията на труд и заплащането. Догодина възнагражденията на военнослужещите се увеличават 10%. Това е заложено в бюджет 2020", посочи Каракачанов. Той увери, че възнагражденията във войската ще се вдигат и през 2021 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама