Овладяха пожара край двореца в Кричим

17:50, 22 авг 19 / Общество 25 1210 Topnovini
1

Овладян е пожарът, избухнал по-рано днес в близост до двореца в Кричим. Няма никаква опасност за сградите на царския дворец, който е паметник на културата, нито за гората, съобщиха от Югозападното държавно предприятие, което стопанисва имотите.

Пожар е обхванал близо 120 декара гора край град Ветрен

Огънят е възникнал в земеделски площи край землището на двореца и бързо е обхванал сухи треви и близката растителност.

7 противопожарни екипа от Пловдив, Кричим, Стамболийски и Пазарджик са успели да овладеят стихията, пламнала на фронт от почти километър и половина, разказа директорът на пловдивската аварийна служба комисар Георги Мангараков, цитиран от БНР.

Огънят е спрян на безопасно разстояние, преди да достигне границите на имотите край двореца. В момента пожарникарите обливат с вода тлеещите площи.

Все още гори с буйни пламъци голяма топола с диаметър над два метра. Очаква се пристигането на специализирана техника, която да отреже изгнилото дърво, добави шефът на пловдивската пожарна. Поради това до края на деня е затворен пътят от Йоаким Груево към Кричим.

Като най-вероятна причина за пожара се предполага умишлено запалване на сухите треви. Няма пострадали, както и опасност за населението, увери комисар Георги Мангараков.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани